Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Mecanism dupa modelul "Prima Casa" pentru firmele care au castigat proiecte europene, dar nu au resurse pentru cofinantare

Premierul a declarat duminica ca se va incerca extinderea, dupa modelul „Prima Casa” a mecanismului garantiilor guvernamentale pentru sustinerea activitatilor economice, cu accent pus pe intreprinderile care au castigat proiecte europene, dar care nu au resursele financiare pentru cofinantare.

„Vom incerca sa gasim un mecanism, impreuna cu Ministerul Finantelor, cu Ministerul Economiei si cu Banca Nationala, prin care firme care au castigat proiecte europene sa nu fie puse in situatia de a renunta la asemenea programe pentru ca bancile nu le dau credite. Garantiile guvernamentale vor deveni un instrument, in continuare, pentru sustinerea IMM-urilor, inclusiv a intreprinderilor care au accesat si castigat fonduri europene”, a declarat acesta.

In plus, primul-ministru a amintit si despre pornirea programului de investitii in economia rurala de 1 miliard de euro din fonduri europene si nationale, care vizeaza IMM-urile din mediul rural, drumuri si alte forme de infrastructura in mediul rural.

De asemenea, conform declaratiilor oficiale, va fi implementat si un program de investitii in infrastructura de mediu de 700 de milioane euro din fonduri europene si fonduri nationale.

Monica Nica,
www.fonduri-structurale.ro

Sursa: www.gov.ro

Vizualizări: 116