Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POR: Clarificari privind DMI 4.3. "Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor"

ADR Nord-Vest a publicat o serie de clarificari cu privire la DMI 4.3. „Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor” al POR transmise de Autoritatea de Management.

Astfel, la momentul depunerii cererii de finantare, solicitantul trebuie sa aiba deja inscris in actul constitutiv domeniul de activitate eligibil in care doreste sa realizeze investitia pentru care solicita finantare, indiferent daca acesta reprezinta activitatea principala sau secundara a intreprinderii.

Acest domeniu va fi clar identificat in formularul cererii de finantare, la punctul 2.2 „Locul de implementare a proiectului si domeniul de activitate in care se realizeaza investitia”.

Conform criteriilor de eligibilitate a cererilor de finantare, activitatile propuse in proiect (investitia) trebuie sa vizeze exclusiv domeniul de activitate eligibil al solicitantului (asa cum este identificat la punctul 2.2 „Locul de implementare a proiectului si domeniul de activitate in care se realizeaza investitia” din formularul cererii de finantare).

In acest sens, se subliniaza faptul ca o cerere de finantare poate contine un singur proiect de investitii, respectiv activitati (e.g. achizitii echipamente, crearea spatii de productie/ prestare servicii) ce vizeaza un singur domeniu de activitate al solicitantului (identificat, la nivel de clasa CAEN, la punctul 2.2. din formularul cererii de finantare, conform instructiunilor din ghidul solicitantului).

Totusi, in situatia in care rezultatul investitiei/ proiectului (e.g. echipamentele achizitionate, spatiul de productie/ prestare servicii construit) va fi utilizat/exploatat in desfasurarea mai multor activitati economice ale microintreprinderii solicitante (identificate la nivel de clasa CAEN), atunci domeniul de activitate in care se realizeaza investitia va fi considerat acela in care rezultatul investitiei este utilizat intr-o proportie mai mare. Acest domeniu de activitate va fi mentionat la pct. 2.2 „Locul de implementare a proiectului si domeniul de activitate in care se realizeaza investitia” din Formularul cererii de finantare.

Sursa: ADR Nord-Vest

Vizualizări: 130