Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Sistem de management integrat al deseurilor solide in judetul Sibiu

Ministrul Mediului si Padurilor, László Borbély, a semnat, ieri, contractul pentru proiectul “Sistem de management integrat al deseurilor solide in Judetul Sibiu”.

Proiectul, a carui valoare se ridica la suma de 26.937.453 euro cu TVA (respectiv 22.682.591 Euro fara TVA), are ca beneficiar CJ Sibiu si va asigura o rata de colectare a deseurilor de 100% in zonele urbane si rurale din judet.

Martin Bottesch, Presedintele CJ Sibiu, a subliniat faptul ca "realizarea acestui proiect inseamna rezolvarea pentru intreg judetul a problemei privind gestiunea deseurilor. Proiectul pentru care semnam astazi contractul este unul cu o valoare mare, de 23 de milioane de euro, ce va fi implementat pe o perioada de 39 de luni, iar beneficiara va fi cea mai mare parte a populatiei judetului- 425.100 locuitori, respectiv toate cele 64 de autoritati teritoriale administrative".

Proiectul semnat ieri urmareste conformarea cu Directiva UE privind depozitarea deseurilor, asigurarea sanatatii populatiei si protejarea mediului prin imbunatatirea colectarii si depozitarii deseurilor si prin implementarea de masuri de inchidere si reabilitare a depozitelor neconforme dar si optimizarea managementului integrat al deseurilor si imbunatatirea standardelor de operare.

De asemenea, prin Sistemul de management integrat al deseurilor solide in judetul Sibiu se va imbunatati capacitatea tehnica si manageriala a autoritatilor in ceea ce priveste implementarea si operarea unui proiect de management integrat al deseurilor cu finantare internationala, iar autoritatile locale vor fi sprijinite in realizarea unei strategii eficiente in domeniul tarifelor, facturarii si colectarii deseurilor.

Sursa: www.mmediu.ro

Vizualizări: 200