Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ministrii vor prezenta lunar mass-mediei cum au fost cheltuiti banii europeni

Incepand de saptamana viitoare, la nivel guvernamental, se va realiza o carta alba a absorbtiei fondurilor europene, „o carta alba cu prezentarea directa fata de romani cum se misca diverse autoritati ale statului. Fara mama, fara tata. Spus verde in fata, exact cum este situatia”, a declarat premierul Emil Boc la sedinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta din Tulcea.

Premierul recomanda sa se faca un inventar al proiectelor care sunt in derulare si sa fie evaluat cum se cheltuiesc banii europeni, unde sunt proiecte care pot fi depuse si nu se depun, si unde sunt contracte semnate si nu sunt organizate licitatiile in vederea derularii lor.

Analiza se va realiza lunar, masurandu-se astfel performanta fiecarui minister, a fiecarei unitati de implementare a proiectelor cu privire la modul in care sunt cheltuiti banii europeni si mai ales cu privire la capacitatea de a aduce bani europeni in Romania. Luna de luna se va vedea daca exista un progres sau un regres in absorbtia fondurilor europene, „unde nu exista progrese schimbam si trecem la oameni noi care sa poata face fata la provocari. Unde este performanta, mergem mai departe.” a declarat Boc.

O data pe luna, ministrii vor da raportul public, in prezenta mass-mediei, a modului cum au reusit sa atraga banii europeni. De la proiecte depuse, la proiecte aprobate, la lucrari in derulare si la bani adusi de la UE si cheltuiti in Romania” a mai adaugat acesta.

De asemenea, tot de saptamana viitoare, va fi realizata si o carta a investitiilor din bani publici in Romania, in care fiecare minister trebuie sa spuna foarte clar ce obiective se termina in 2010, care sunt banii alocati si ce progrese se fac de la o luna la alta.

Mirela Sacalus,
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 95