Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Inca o scoala din judetul Harghita reabilitata prin fonduri nerambursabile Regio

Cel de-al optulea proiect de finantare pentru reabilitarea scolilor a fost semnat joi 15.07.2010, la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru din Alba Iulia. Prin acest contract Grupul Scolar Zimmenthousen din orasul Borsec va primi peste 1,2 milioane lei fonduri nerambursabile pentru lucrari de reabilitare si modernizare si pentru dotarea cu echipamente. Contractul ce va fi finantat prin DMI 3.4 din cadrul Programului Operational Regional, a fost semant de catre primarul orasului Borsec, domnul Mik Jozsef si de catre directorul general al ADR Centru, domnul Simion Cretu.

Prin acest proiect de „Reabilitare, extindere, modernizare si dotare laborator Tehnologic la Grupul Scolar Zimmenthousen Borsec”, Primaria Borsec spera sa ofere celor 66 de elevi ce frecventeaza cursurile, acces la o educatie mai buna si posibilitatea de calificare in meseria aleasa prin care tinerii sa-si faca intrarea in viata economico-sociala. Proiectul are o valoare totala de peste 1,5 milioane lei, din care 1,2 milioane lei reprezinta fondurile nerambursabile solicitate, iar 24,6 mii lei sunt cofinantati de beneficiar. Pe parcursul celor 18 luni de implementare ale proiectului, Primaria Borsec va demara lucrarile de reamenajare a cladirii, va amenaja, la nivelul mansardei, spatii de cazare si va construi un spatiu nou pentru amplasarea centralei termice. Tot din fondurile alocate prin proiect va fi dotat laboratorul unde elevii vor beneficia de pregatire profesionala, respectiv in meseriile de lucrator in hoteluri, ospatar, tehnician gastronom.

In aceasta perioada contractam tot mai multe proiecte pentru reabilitarea infrastructurii scolare din Regiunea Centru. Ar trebui ca in anul scolar urmator, si in unele judete s-ar putea chiar din aceasta toamna, ca tinerii sa beneficieze deja de noile conditii de studiu generate prin implementarea acestor proiecte. Aceste noi conditii de studiu trebuie sa reprezinte o motivatie atat pentru elevi cat si pentru profesori. Pentru judetul Harghita acesta este cel de-al doilea proiect contractat pentru reabilitarea scolilor, primul alocand fonduri pentru reabilitarea Liceelor “Marton Aron” si “Segito Maria“ din Miercurea Ciuc. Ne bucuram pentru toti cei ce reusesc sa treaca de toate etapele de evaluare derulate prin Programul Operational Regional si speram ca beneficiarii, prin atragerea fondurilor nerambursabile, sa aduca un plus de valoare pentru ei si cetatenii pe care-i deservesc,” a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Lansata pe data de 29 februarie 2008, cererea deschisa de proiecte pentru domeniul 3.4 al Programului Operational Regional a avut alocat, la nivelul Regiunii Centru, pe o perioada de 7 ani, un buget de 26,04 milioane euro. Un numar de 104 proiecte depuse au solicitat finantare nerambursabila de peste 131 milioane euro. Pana in prezent 22 de proiecte au fost respinse si sapte proiecte au fost contractate cu o valoare de 12,7 milioane euro finantare nerambursabila. Alte 17 proiecte sunt in etapa de precontractare si vor semna contractele in perioada urmatoare, solicitand spre finantare suma de 18,34 milioane euro.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 87