Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

1,8% neregularitati in implementarea Programului SAPARD in Romania

Prin Programul SAPARD au fost acordate in perioada 2002 – 2006 fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea mediului rural in valoare totala de 1,27 miliarde de euro pentru 4.412 proiecte de investitii.

In urma verificarii modului de implementare a proiectelor finantate si a controalelor realizate de catre Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF), au fost constatate anumite neregularitati in derularea investitiilor, fapt pentru care s-au constituit 14 debite.

Valoarea totala a acestor debite constituite la cererea OLAF este de 17,4 milioane de euro, ceea ce reprezinta aproximativ 1,8% din absorbtia fondurilor europene nerambursabile puse la dispozitia Romaniei prin Programul SAPARD.

Proiectele pentru care s-au constituit debitele au fost finantate prin Masura 1.1 – „Imbunatatirea prelucrarii si marketingului produselor agricole si piscicole” din cadrul Programului SAPARD. Debitele au fost cauzate de nereguli constatate de Oficiu pe parcursul licitatiilor organizate de anumiti beneficiari, OLAF considerand in majoritatea cazurilor in discutie ca procesele de achizitii au fost formale.

Sursa: Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit

Vizualizări: 189