Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

713,5 milioane euro - valoarea totala a proiectelor depuse pentru Masura 123

APDRP a primit 307 proiecte conforme pentru Masura 123 „Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere” in sesiunea desfasurata intre 1 si 30 iunie 2010. Valoarea totala a acestor proiecte este de 713,5 milioane de euro. Suma alocata pentru finantarea proiectelor Masurii 123 in aceasta sesiune a fost de 170 milioane de euro, valoare publica.

Sprijinul nerambursabil acordat pentru finantarea unui proiect aferent Masurii 123 este de pana la 3 milioane de euro, iar valoarea totala eligibila minima a proiectului era de 5.000 de euro.

Aria investitiilor finantate prin Masura 123 este foarte diversificata. Astfel, printre investitiile pe care doresc sa le implementeze cei care au proiecte conforme sunt infiintarea centrelor de vinificatie, a fabricilor de ulei, de produse lactate sau apicole. Tot in categoria investitiilor alese de cei ale caror proiecte sunt conforme se incadreaza si centrele de sortare si ambalare oua, depozitele frigorifice, abatoarele, halele de procesare legume fructe, unitatile de morarit, sectiile de prelucrare a deseurilor animale, unitatile de productie a sucurilor naturale sau a hranei pentru animale, s.a.

Regiunile cu cele mai multe cereri de finantare conforme sunt Centrul Regional 3 Sud – Muntenia cu 68 de proiecte, Centrul Regional 2 Sud – Est Constanta cu 55 de proiecte si Centrul Regional 6 Nord – Vest cu 52 de proiecte.

Sursa: APDRP

Vizualizări: 109