Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ministrul agriculturii a solicitat CE acordarea unui avans de pana la 80% din platile directe aferente cererilor depuse in anul 2010

Pe 14 iulie a.c., ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, a solicitat Comisiei Europene, printr-o scrisoare oficiala adresata Comisarului European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos, acordarea unui avans de pana la 80% din platile directe aferente cererilor depuse in anul 2010.

„Un raspuns afirmativ din partea Comisiei Europene ar reprezenta atat un sprijin mai mult decat binevenit pentru fermierii nostri in atenuarea efectelor adverse ale crizei si situatiei meteorologice dificile, cat si o confirmare a faptului ca mecanismele de sustinere ale Politicii Agricole Comune sunt gestionate in asa fel incat sa raspunda nevoilor beneficiarilor din mediul rural” a precizat ministrul.

Acordarea avansului permite beneficiarilor platilor sa-si elaboreze propriul program de dezvoltare pe termen scurt si mediu si sa acceseze mecanismul financiar de creditare bancara constituit pe baza garantiilor oferite de sumele pe care acestia le-au primit in avans, sau sa-si achite creditele restante angajate pentru finantarea activitatilor agricole.

Pentru anul 2010 alocarea financiara pentru plata unica pe suprafata este de 729.863.000 euro, reprezentand circa 81 euro la hectar. In intervalul 1 martie - 11 iunie 2010, au fost depuse 1.091.984 cereri, pentru o suprafata de 9,4 milioane hectare.


Sursa: MADR

Vizualizări: 68