Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Primul aviz acordat de MDRT in calitate de Autoritate de Notificare unei Grupari Europene de Cooperare Teritoriala

MDRT, in calitate de Autoritate de Notificare, a acordat primul aviz de participare la infiintarea unei Grupari Europene de Cooperare Teritoriala, intitulata „Banat Triplex Confinium”.

Acest aviz a fost acordat ca urmare a solicitarilor primite din partea autoritatilor publice locale din zonele de frontiera ale Romaniei, Ungariei si Serbiei.

Printre obiectivele acestei entitati, se regasesc:

  • Sprijinirea dezvoltarii armonizate a teritoriului de competenta, prin intarirea coeziunii economice, sociale si teritoriale, prin intermediul cooperarii transfrontaliere;
  • Usurarea si favorizarea cooperarii transfrontaliere in scopul intaririi coeziunii economice si sociale;
  • Realizarea programelor implementate in cadrul cooperarii teritoriale prin cofinantarea Comunitatii – din FEDR, FSE si/sau FC.

Gruparea Europeana de Cooperare Teritoriala este o structura noua si a fost creata din necesitatea de a promova cooperarea transfrontaliera, transnationala si interregionala intre membrii UE, cu scopul de a consolida coeziunea economica si sociala.

Printre obiectivele GECT se numara simplificarea procesului de cooperare teritoriala la granitele Statelor Membre, prin oferirea un cadru clar si coerent pentru interventiile la nivel local, regional si national si preintampinarea barierelor de ordin constitutional, legal si financiar.

Mai multe informatii despre Gruparile Europene de Cooperare Teritoriala pot fi accesate prin linkul: http://www.infocooperare.ro/content.aspx?id=27.

Sursa: MDRT

Vizualizări: 137