Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNDR: Documente acceptate pentru evaluarea de mediu a proiectelor de investitii

APDRP a demarat procedura de modificare a protocolului incheiat cu Agentia Nationala pentru Protectia Mediului si Garda Nationala de Mediu. Acest demers s-a facut in urma modificarii legislatiei privind evaluarea impactului asupra mediului pentru proiecte publice si private finantate prin PNDR si are in vedere metodologia de aplicare a evaluarii impactului asupra mediului, si anume documentele si avizele necesare acestei evaluari.

Pana la data semnarii protocolului, pentru proiectele care necesita evaluarea impactului investitiei asupra mediului, se vor lua in considerare avizele prezentate de catre beneficiari si emise de catre institutiile subordonate Ministerului Mediului, in conformitate cu Ordinul nr. 135 din 10 februarie 2010 privind aprobarea Metodologiei de aplicare a evaluarii impactului asupra mediului pentru proiecte publice si private sau un document care sa dovedeasca faptul ca solicitantii au cerut initierea procedurii de evaluare a mediului.

Aceasta masura a fost luata avandu-se in vedere atat faptul ca procedura de semnare a unui nou protocol necesita o anumita perioada de timp, dar si necesitatea respectarii legislatiei in vigoare, respectiv Hotararea nr. 445 din 8 aprilie 2009 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice si private asupra mediului si Ordinul nr. 135 din 10 februarie 2010 privind aprobarea Metodologiei de aplicare a evaluarii impactului asupra mediului pentru proiecte publice si private.

Sursa: APDRP

Vizualizări: 109