Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fondurile Regio vor creste calitatea serviciilor medico-sociale in orasul Saliste

ADR Centru a semnat ieri, 7 septembrie 2010, la Sibiu, un nou contract de finantare nerambursabila prin care se va extinde sediul unitatii de asistenta medico-sociala din orasul Saliste, judetul Sibiu. Beneficiarul va obtine fonduri nerambursabile de peste 2,7 milioane lei, in cadrul proiectului finantat din fonduri REGIO pentru imbunatatirea calitatii serviciilor sociale din zona de vest a judetului Sibiu.

Proiectul ”Extindere sediu unitate de asistenta medico-sociala Saliste – jud. Sibiu” a fost depus de catre CJ Sibiu in vara anului trecut, spre finantare in cadrul DMI 3.2 - „Reabilitarea / modernizarea /dezvoltarea si echiparea serviciilor sociale” al POR. Prin acest proiect, in valoare totala de peste 3,56 milioane lei, beneficiarul intentioneaza sa asigure un standard european pentru serviciile medico-sociale in judetul Sibiu, in special in zona Marginimii Sibiului.

Datorita investitiilor realizate atat din fonduri de preaderare, in special pentru gestionarea deseurilor, cat si din fonduri structurale, in infrastructura rutiera, Marginimea Sibiului poate reprezenta atat o zona in care au fost atrase importante fonduri europene, cat si un model de bune practici privind cheltuirea cu folos a banilor publici. Prin aceasta cerere de finantare s-a urmarit cresterea gradului de acces al populatiei din zona la serviciile sociale oferite, deoarece este prevazuta cresterea suprafetei desfasurate a Unitatii de Asistenta Sociala Saliste cu 1044 mp, pana la 2880 mp. Astfel, de infrastructura extinsa si echipata vor putea beneficia 80 de persoane, asistate in aceasta unitate.

La nivelul Regiunii Centru, pe DMI 3.2 au fost deja contractate patru proiecte, pana la inceputul lunii septembrie. Aceste proiecte solicita 1,80 milioane euro fonduri nerambursabile, in conditiile in care bugetul alocat Regiunii Centru pe perioada 2007-2013 a fost depasit, prin sumele solicitate spre finantare de catre toate cererile depuse si deschise. Alte cinci proiecte sunt in prezent in etapa de precontractare iar zece au ramas pe lista de rezerva a domeniului. Prin aceste 15 proiecte se solicita peste 7,5 milioane euro, in timp ce 17 proiecte se afla in curs de evaluare, cu 8,67 milioane euro fonduri nerambursabile solicitate spre finantare.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 118