Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MCSI a lansat proiectul „Platforma pentru integrarea serviciilor de eGuvernare in SEN”

MCSI a lansat proiectul „Platforma pentru integrarea serviciilor de eGuvernare in SEN”, care are doua componente majore: punctul de contact unic electronic (PCU) si one-stop-shop (OSS).

Astfel, PCU electronic stabileste modalitatea de interactiune online dintre institutiile publice din Romania si prestatorii de servicii. PCU electronic va permite accesul total la informatii si va oferi posibilitatea obtinerii online a autorizatiilor necesare prestatorilor de servicii din tara si din strainatate. Solicitarile preluate electronic vor fi solutionate intr-un termen dat, cu o interactiune minima solicitant-functionar, dar cu eficienta maxima.

Componenta OSS, adresata cetatenilor, implementeaza un birou unic virtual ce are ca scop unificarea, reducerea si transpunerea in format electronic a procedurilor administrative.

„Proiectul este bine structurat, dar in implementarea lui este nevoie de colaborare permanenta intre institutii. Scopul nostru este sa oferim cetatenilor servicii cat mai bune”, a declarat Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, domnul Valerian Vreme.

Proiectul, cu o valoare de 20,5 milioane de lei, este finantat din fonduri europene in cadrul operatiunii 3.2.1 – „Sustinerea implementarii de solutii de e-guvernare si asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar”. Implementarea va avea loc in urmatoarele noua luni de catre un consortiu de firme.

Sursa: MCSI

Vizualizări: 168