Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POSCCE: Vor fi suplimentate liniile dedicate IMM-urilor, intreprinderilor mari, infrastructurilor de C&D si energiei regenerabile!

Comitetul de Monitorizare a POS CCE a aprobat propunerile de realocari in cadrul urmatoarelor axe prioritare:

  • Axa 1 „Un sistem de productie inovativ si eco-eficient”
  • Axa 2 „Cercetare, dezvoltare tehnologica si inovare pentru competitivitate” 
  • Axa 4 „Cresterea eficientei energetice si a securitatii furnizarii, in contextul combaterii schimbarilor climatice”

Astfel, in cadrul Axei 1 va fi realocata suma de 292,6 milioane euro pentru investitiile in cadrul IMM-urilor (195,07 milioane euro) si investitiile pentru intreprinderi mari (97,53 milioane euro). Suma provine de la operatiuni precum Standardizare, Poli de competitivitate, Consultanta, Clustere/Lanturi de furnizori.

Pentru dezvoltarea infrastructurilor de cercetare-dezvoltare existente si crearea de noi astfel de infrastructuri vor reveni, prin realocarile aprobate in cadrul Axei 2, suma de 35 milioane euro. Fondurile provin de la operatiunile privind proiecte de cercetare in parteneriat, dezvoltarea infrastructurii in cercetare-dezvoltare a intreprinderilor si promovarea inovarii in cadrul intreprinderilor.

De asemenea, in cadrul Axei 4, suma de 100 de milioane euro va reveni resurselor regenerabile de energie. Acesti bani provin de la operatiunile privind eficienta energetica si interconectari.

Sursa: MECMA

Vizualizări: 72