Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Summit-ul "Procesul de Cooperare in Sud-Estul Europei"

Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu se va afla, vineri, in capitala croata, Zagreb, pentru a participa la lucrarile summit-ului SEECP (Procesul de Cooperare in Sud-Estul Europei).

Reuniunea sefilor de stat si de guvern din tarile membre SEECP marcheaza finalul Presedintiei-in-Exercitiu a Croatiei si inceperea mandatului Bulgariei. Summit-ul va fi precedat de reuniunea ministeriala a SEECP (10 mai), organizata cu Masa Regionala a Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est (PSESE), si de reuniunea Comitetului Directorilor Politici ai SEECP (8-9 mai).
La Summit-ul SEECP din 11 mai vor participa, de asemenea, Cancelarul german, Angela Merkel, Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, Comisarul pentru extindere, Olli Rehn, si Secretarul General Adjunct al NATO, Alessandro Minuto-Rizzo.
in cadrul Summit-ului, vor fi analizate si adoptate propunerile pentru locatia secretariatului Consiliului Cooperarii Regionale, organizatie care va prelua din februarie 2008 atributiile Pactului de Stabilitate, precum si pentru functia de secretar general al acestui Consiliu. Totodata, va fi semnat un Protocol de amendare a Cartei SEECP, prin care statele participante isi vor da acordul politic necesar functionarii eficiente a SEECP si Consiliului Cooperarii Regionale.

Guvernul Romaniei

Vizualizări: 128