Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ancheta fonduri europene: Bucuresti - formare da, dezvoltare ba

Traficul, strazile neasfaltate, cainii vagabonzi, lipsa spatiilor verzi, a locurilor de parcare si poluarea sunt cateva din problemele semnalate in fiecare raport despre calitatea vietii in Bucuresti.

In vremuri de criza, unii primari de sector au recunoscut ca banii de la UE sunt gura de oxigen de care au nevoie pentru a duce la bun sfarsit proiecte vitale pentru cetateni. Altii se plang ca sunt prea multe conditii de indeplinit si termene prea lungi.

Pe principiul pasoptist „Scrieti, baieti, orice, numai scrieti”, si proiecte pentru probleme fanteziste - cum ar fi cel al Primariei sectorului 1 ce urmareste incurajarea elevilor de a merge la scoala pe bicicleta , in conditiile in care benzile speciale pentru biciclisti sunt putine, iar traficul e periculos si pentru biciclistii cu experienta – pot fi bifate ca realizari atat timp cat banii vin.

De vina pentru nesuprapunerea perfecta a viziunii primarilor cu nevoile cetatenilor ar putea fi functionarii din primarii care se ocupa de realizarea proiectelor pentru bani europeni. Fiecare primarie de sector, precum si cea a capitalei, spune ca s-a preocupat si a trimis oamenii la trainiguri pentru absorbtia fondurilor preaderare si structurale.

Pentru articolul complet, click aici

Sursa: www.afaceripublice.ro


Vizualizări: 77