Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Toate proiectele eligibile pentru instalarea tinerilor fermieri vor primi finantare

APDRP a selectat 1.758 de proiecte pentru care va acorda fonduri nerambursabile de peste 35,48 de milioane de euro in cadrul Masurii 112 "Instalarea tinerilor fermieri", PNDR. Cu alte cuvinte, 1.758 de tineri agricultori – sub 40 de ani – urmeaza sa se instaleze ca sefi de exploatatii agricole in mediul rural, imbunatatind astfel managementul exploatatiilor agricole.

Proiectele selectate au fost depuse in cadrul sesiunii din perioada 1 – 30 iunie 2010. Toate proiectele eligibile, depuse in cadrul acestei sesiuni, vor primi finantare nerambursabila.

Incepand cu prima sesiune de proiecte aferenta Masurii 112 , desfasurata in decembrie 2008 si pana in acest moment, numarul semnificativ de cereri de finantare depuse demonstreaza un grad de utilizare al alocarilor financiare de aproape 50 %. Mai precis, este vorba de un total de 6.572 de cereri de finantare in valoare eligibila de peste 136,72 de milioane de euro.

Beneficiarii fondurilor europene neambursabile care au fost selectati spre a primi finantare vor fi notificati in maxim trei zile, prin posta sau fax, pentru a veni la sediile Centrelor Regionale ale APDRP unde vor semna Contractele de finantare.

Proiectele selectate in cadrul acestei sesiuni au ca obiective preponderente infiintarea fermelor pomicole si de crestere a pasarilor. Tot prin intermediul acestei masuri vor fi contractate si proiecte care vizeaza apicultura si horticultura.

In cursul anului 2011 urmeaza sa fie lansate noi sesiuni de cereri de proiecte pentru Masura 112, in conformitate cu decizia Comitetului de Monitorizare privind lansarea sesiunilor in anul 2011, care va fi luata in a doua parte a acestei luni.

Descarca Raportul de Selectie

Sursa: APDRP

Vizualizări: 131