Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

AM POSDRU raspunde ingrijorarilor privind sustenabilitatea structurilor de economie sociala

AM POSDRU a publicat astazi, 17 decembrie 2010, raspunsul la Scrisoarea deschisa adresata de catre Coalitia ONG-urilor pentru Fonduri Structurale, prin intermediul careia a fost exprimata nemultumirea referitoare la unele reglementari cuprinse in Ghidul Solicitantului aferent DMI 6.1 - Dezvoltarea economiei sociale.

Click aici pentru mai multe informatii privind Scrisoarea deschisa

AM POSDRU trateaza punctual toate aspectele expuse in scrisoare. De exemplu, referitor la obligatia beneficiarilor de a infiinta entitati juridice separate, AM POSDRU precizeaza ca “in cazul in care proiectul se adreseaza unei structuri a economiei sociale deja infiintate, acest indicator se va completa cu 0, dar se va preciza aceasta situatie in cadrul cererii de finantare, iar proiectul nu va fi respins”.

In ceea ce priveste propunerea Coalitia ONG-urilor pentru Fonduri Structurale de a stabili numarul de persoane angajate in urma proiectelor in functie de criterii precum valoarea finantarii, AM POSDRU sustine ca “o grila care ar fi precizat numarul de locuri de munca obligatorii in functie de valoarea finantarii ar fi limitat dezvoltarea altor activitati”. In prezent, Ghidul prevede angajarea a minim 10 persoane in cadrul structurilor economie sociala, pentru fiecare proiect care va primi finantare.

Click aici pentru a vizualiza textul integral al raspunsului AM POSDRU

Adina Constantin
www.fonduri-structurale.ro

Sursa: www.fseromania.ro

Vizualizări: 117