Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Finalizarea lucrarilor din cadrul proiectului Centrul Expozitional ''Moldova'' Iasi

CJ Iasi a anuntat finalizarea lucrarilor in cadrul proiectului Centru Expozitional ”Moldova” Iasi si organizarea unei conferinte de presa la sediul Centrului.

Proiectul a fost implementat de CJ Iasi si Municipiul Iasi, cu sprijinul financiar al UE, acordat prin Programul PHARE 2004 – 2006 Coeziune Economica si Sociala, Proiecte Mari de Infrastructura Regionala, in cadrul acordului semnat in anul 2007 cu MDRT si ADR Nord – Est. Valoarea totala a proiectului depaseste 8 milioane de euro, 5 milioane provenind din fonduri europene.

Obiectivul general
al proiectului este dezvoltarea infrastructurii de afaceri pentru imbunatatirea accesului la mediul de afaceri, in vederea cresterii nivelului competitivitatii I.M.M.-urilor in judetul Iasi si in Regiunea de Nord - Est, iar obiectivul specific al proiectului este asigurarea infrastructurii, logisticii si resurselor pentru dezvoltarea echilibrata si stimularea cresterii competitivitatii intreprinderilor din regiune, create in cadrul Centrului Expozitional ”Moldova” Iasi.

Beneficiarii directi ai proiectului sunt:

  • peste 1.600 firme expozante anual, beneficiare ale facilitatilor create de 100 de persoane angajate temporar pe durata lucrarilor de constructii;
  • 5 organizatori de târguri si expozitii din judetul Iasi si 8 din alte judete ale Regiunii Nord - Est;
  • 3 firme organizatoare de târguri si expozitii incubate anual;
  • 32 persoane angajate in mod direct (26 permanent si 6 temporar) in cadrul Centrului Expozitional ”Moldova” Iasi in primul an de functionare dupa finalizarea lucrarilor.

Sursa: MDRT

Vizualizări: 110