Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ministrul agriculturii discuta maine cu beneficiarii PNDR despre problemele intampinate in implementarea proiectelor

Ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Valeriu Tabara, va participa, in data de 29 ianuarie 2011, la intalnirea pe care MADR o organizeaza cu beneficiarii publici si privati ai Programului National de Dezvoltare Rurala la Timisoara.

Scopul acestei intalniri este de a clarifica eventualele probleme intampinate in implementarea fondurilor europene pentru dezvoltare rurala.

Cu aceasta ocazie se vor analiza stadiul achizitiilor publice legate de implementarea masurilor de investitii a beneficiarilor FEADR, precum si standardizarea formularisticii cu privire la achizitiile beneficiarilor publici dupa modelul folosit la POR.  De asemenea, vor fi analizate stadiul de executie a lucrarilor si termenele de respectare a contractelor.

O alta tema importanta care se va aborda sambata la Timisoara o constituie lansarea Masurii 125 - „Imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii agricole si silvice” si a Masurii 322 - „Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale - actualizat iunie 2009” - inundatii.

Totodata, se va analiza situatia dreptului de solicitare de plati pe suprafata pentru pasuni comunale de catre primarii/fermieri.

In a doua parte a zilei, vor avea loc discutii cu reprezentantii bancilor, reprezentantii firmelor de consultanta si cu structurile descentralizate ale institutiilor subordonate ale MADR din zona Banatului despre implementarea masurilor cu beneficiari privati si potentiali beneficiari privati.

Cu aceasta ocazie, se vor analiza probleme legate de cofinantarea proiectelor si va fi prezentat rolul Fondului de Garantare a Creditului Rural. Totodata, va fi expusa si pozitia bancilor cu privire la acordarea de scrisori de confort angajante la momentul depunerii proiectelor precum si problema legata de acreditarea firmelor de consultanta.

Sursa: MADR

Vizualizări: 113