Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

214 milioane lei din Fondul de Mediu pentru proiecte „verzi” in 285 de localitati

Guvernul a adoptat in sedinta de ieri o hotarare prin care aproba o lista cu 285 de proiecte de realizarea de noi spatii verzi, extinderi sau reabilitari, a anuntat ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely la briefingul de presa sustinut la Palatul Victoria.

Proiectele au o valoare de 214 milioane lei, iar banii sunt alocati de la Fondul de Mediu.

Ministrul Mediului a declarat ca autoritatile locale urmeaza sa organizeze licitatiile, astfel incat in primavara sa inceapa lucrarile de realizare a acestor proiecte.

Programul national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati a demarat in 2008, cu bani asigurati din Fondul de Mediu. In cadrul Programului, pana in prezent au fost finalizate 263 de investitii, iar alte 102 proiecte sunt in derulare.

In total, in program vor fi amenajate circa 630 de spatii verzi, pentru care au fost alocati circa 450 de milioane de lei.

Ministrul Borbely a amintit ca Romania trebuie sa asigure 26 metri patrati de spatii verzi pe cap de locuitor in fiecare localitate, pana la sfarsitul anului 2013, conform directivelor Uniunii Europene si legislatiei in vigoare. In prezent, media spatiilor verzi pe cap de locuitor este 9 metri patrati, din care 5 metri patrati in mediul urban.

Sursa: www.gov.ro

Vizualizări: 117