Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiecte de dezvoltare a municipiului Brasov din fonduri europene

Razvan Murgeanu, secretar de stat in MDRT, a semnat ieri, 25 februarie, 2 contracte de finantare prin POR, incluse in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU) al municipiului Brasov.

Planul integrat de dezvoltare a municipiului Brasov – pol de dezvoltare durabila pentru turism si transfer tehnologic - vizeaza crearea si modernizarea infrastructurii de sustinere a afacerilor, dar si a celei din domeniul turismului (inclusiv in vederea organizarii de evenimente nationale si internationale culturale si sportive), al cercetarii, inovarii si transferului tehnologic in industria constructiilor de masini, aeronautica, sectorul energiilor regenerabile si a prelucrarii lemnului si al sectorului logistic pentru transportul feroviar si auto de marfuri.

Proiectul ”Pasaj rutier calea ferata - str. Independentei/pasaj rutier – str. Independentei” are o valoare totala de 25.466.334,97 lei, din care 18.578.632,51 lei finantare nerambursabila. Acesta urmareste asigurarea unei conexiuni rutiere rapide si directe intre Zona Economica Coresi – Cartierul Bartolomeu – viitorul Campus Universitar Genius, prin realizarea unui pasaj suprateran de traversare a magistralei CF 300 Brasov – Sighisoara cu o lungime totala a lucrarii de 671.40 metri, fluidizarea traficului si reducerea duratei de deplasare cu 22% pe axa est-vest intre Zona Economica Coresi- Cartierul Bartolomeu-viitorul Campus Universitar Geniuis si imbunatatirea conditiilor de mediu prin reducerea consumului de carburanti si diminuarea emisiilor poluante cu 5,07%, ca urmare a fluidizarii traficului si a eliminarii timpilor de stationare la bariera.

Proiectul ”Amenajare Piata Unirii”, cu o valoare totala de 5.406.373,96 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 4.147.968,04 lei, isi propune consolidarea atractivitatii profilului specific al Municipiului Brasov, imbunatatirea infrastructurii pentru turism in vederea valorificarii potentialului turistic al Municipiului Brasov si cresterea gradului de siguranta a vizitatorilor si a populatiei din zona prin modernizarea infrastructurii urbane.

Sursa: MDRT

Vizualizări: 111