Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri europene pentru reabilitarea de poduri, podete si tuneluri de catre Sucursala Regionala de Cai Ferate Brasov

AM POS Transport si Compania Nationala de Cai Ferate „CFR” SA au semnat, in data de 11 februarie 2011 si respectiv 22 februarie 2011, contractul de finantare pentru proiectul „Lucrari de reabilitare pentru poduri, podete si tuneluri de cale ferata – Sucursala Regionala de Cai Ferate Brasov”.

Structurile de cale ferata care fac obiectul proiectului sunt amplasate in judetele Harghita (un tunel si un podet), Mures (un tunel si un pod) si Brasov (un tunel si un podet).

Bugetul total al proiectului este de 61.472.723 lei, din care 34.031.408 lei reprezinta finantare nerambursabila acordata prin FEDR, restul sumei fiind asigurata de guvernul Romaniei din bugetul de stat.

Prin reabilitarea celor 6 structuri de cale ferata, vor fi atinse urmatoarele obiective:

  • Cresterea gradului de siguranta a traficului feroviar de marfuri si pasageri pe liniile de cale ferata 205, 316 si 504, prin eliminarea punctelor periculoase determinate de starea tehnica a podurilor, tunelelor si podetelor ;
  • Imbunatatirea confortului calatorilor si a eficacitatii traficului pe calea ferata, prin cresterea vitezei de circulatie si prin ridicarea restrictiilor de tonaj/gabarit.

Acest proiect a fost depus in cadrul Axei 2 a POS Transport, DMI 2.2 „Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii feroviare nationale si a serviciilor pentru calatori”.

Durata de executie a lucrarilor este de 24 de luni.

Sursa: AM POS Transport

Vizualizări: 135