Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiecte de dezvoltare a orasului Filiasi din fonduri europene

Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, a semnat pe 30 martie 2010, cele doua contracte de finantare incluse in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana depus de orasul Filiasi.

POR finanteaza, in cadrul Axei prioritare 1, pe baza unor planuri integrate de dezvoltare, proiecte promovate de centre urbane - orase/municipii cu peste 10.000 locuitori, altele decat polii de crestere si polii de dezvoltare urbana.

Prin implementarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbana, orasul Filiasi isi propune sa sprijine dezvoltarea economica si sociala in mod durabil si echilibrat teritorial, cresterea calitatii vietii si crearea de noi locuri de munca si asigurarea serviciilor care promoveaza egalitatea de sanse si incluziunea sociala.

Proiectul "Modernizare strazi, trotuare si infiintare parcare auto in orasul Filiasi, judetul Dolj" are ca obiectiv imbunatatirea calitatii vietii prin modernizarea infrastructurii de transport a orasului Filiasi, se va desfasura pe parcursul a 6 luni si are o valoare totala de 14.397.351,44 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 11.404.626,52 lei.

Proiectul "Sistem de supraveghere urban, in orasul Filiasi, jud. Dolj" isi propune sporirea sigurantei si securitatii in spatiile publice prin caracterul preventiv menit sa descurajeze infractionalitatea, asigurarea de probe in instanta pentru eventuale infractiuni, monitorizarea și gestionarea unor servicii publice, precum: salubrizare, deszapezire, reparatii la infrastructura si scaderea timpului de raspuns in cazul interventiilor pentru situatii de urgenta. Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 6 luni, este de 381.768,72 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 301.720,44 lei.

Sursa: MDRT

Vizualizări: 230