Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

BRD acorda credite pentru eficienta energetica din surse BERD unor categorii extinse de beneficiari

La sfarsitul anului 2010, BRD-Groupe Societe Generale a semnat cu BERD un nou acord in valoare de 10 milioane euro pentru finantarea intreprinderilor care doresc sa investeasca in imbunatatirea gradului de eficienta energetica.

Astfel, BRD acorda in cadrul facilitatii UE/BERD pentru Eficienta Energetica credite de investitii societatilor comerciale cu capital privat, dar si persoanelor fizice autorizate, intreprinderilor individuale sau familiale.

Valoarea finantarii poate ajunge pana la 100% din valoarea proiectului, fara a depasi insa suma de 2,5 milioane EUR din surse BERD. BRD poate completa din fonduri proprii sursele BERD, daca valoarea proiectului depaseste 2,5 milioane EUR.

Creditul poate fi acordat pe o perioada de minimum 18 luni si maximum 120 de luni, in lei sau in euro.

Beneficiile facilitatii de finantare UE/BERD includ urmatoarele :

  • Asigurarea sursei de finantare;
  • Furnizarea de servicii de asistenta tehnica gratuita prin consultanti angajati de BERD in vederea identificarii si pregatirii proiectelor eligibile (Tractebel Engineering Building);
  • Acordarea unui grant de 15% din valoarea imprumutului, direct de la BERD din fondurile Comisiei Europene la finalizarea investitiei.

Proiectul trebuie finalizat pana la data de 15 noiembrie 2011, pentru eligibilitate la plata grantului.

In cadrul primei facilitati UE/BERD, semnate in mai 2008, in valoare de 10 milioane Euro au fost finantate 12 proiecte a caror implementare conduce catre cresterea eficientei energetice.

Persoanele interesate pot afla mai multe detalii accesand site-ul dedicat www.fondurieuropenebrd.ro sau trimitand intrebari departamentului specializat, la adresa eurobrd@brd.ro.

Vizualizări: 132