Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Esti somer si vrei sa inveti cum sa acorzi asistenta si consultanta potentialilor antreprenori din mediul rural? Aplica acum!

Asociatia Comunelor din Romania (www.acor.ro), impreuna cu partenerii sai - Fundatia Nationala pentru Dezvoltare Comunitara, Centrul Rural European de Studii si Cooperare, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, ABN Impresa Sociale, LERICA Italia – Agentie de Formare si Consultanta, ARIS Italia – Societate Cooperativa de Formare si Cercetare, anunta lansarea procedurii de inscriere a candidatilor pentru pozitiile de operatori locali care urmeaza sa fie formati si angajati in cadrul proiectului „Stimularea ocuparii active, a dezvoltarii antreprenoriale si a economiei nonagricole durabile prin formarea si implicarea resurselor umane neocupate din zonele rurale”.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, avand o perioada de desfasurare de 36 de luni, incepand cu data de 1 decembrie 2010 si are o valoare de 13.275.730,75 lei.

Proiectul propune dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale si de management de proiect ale persoanelor din zonele rurale, atat prin formare profesionala cat si prin crearea unei retele de operatori locali in cinci regiuni ale tarii, care sa ofere asistenta si consultanta de specialitate pentru dezvoltarea potentialului antreprenorial de la nivel rural. Pe parcursul proiectului se va crea o retea de 31 de birouri de informare/orientare in fiecare dintre judetele regiunilor Centru, Nord-Est, Nord-Vest, Sud-Est si Sud-Muntenia, implicate in proiect, birouri care vor fi operate de catre 31 de operatori locali pregatiti in cadrul proiectului.

Anuntul privind prima etapa de selectie a candidatilor, precum si procedura aferenta vor fi disponibile pe site-ul beneficiarului proiectului – www.acor.ro, precum si pe site-urile partenerilor, incepand cu data de 04.05.2011.

Incepand cu data de 4 mai 2011 se vor primi inscrieri pentru aceste pozitii de operatori locali la adresa recrutare@comunepro.ro, completand toate formularele anexate la procedura.

Candidatii trebuie sa fie someri din mediul rural, care vor beneficia de un program gratuit de formare profesionala, 31 dintre ei urmand a fi selectati pentru a fi angajati in cadrul proiectului pentru o perioada de maxim 18 luni.

„Am pornit in cautare de viitori consultanti rurali! Am pregatit pentru cei mai buni dintre ei un program complex de formare, atat in tara cat si in strainatate pe parcursul unor vizite de lucru precum si un stagiu practic in care sa-si poata valorifica noile competente si cunostinte lucrand direct cu beneficiari locali, mici intreprinzatori rurali precum si cu consultanti experimentati. Rolul operatorilor locali in cadrul proiectului este de a activa timp de maxim 18 luni in stransa colaborare cu autoritatile locale de la nivelul comunelor in vederea sustinerii dezvoltarii antreprenoriatului in spatiul rural. Prin aceasta, Asociatia Comunelor din Romania demonstreaza implicare activa in dezvoltarea durabila a mediului rural!” declara Emil DRAGHICI, presedintele ACoR.

Informatii suplimentare despre proiect pot fi obtinute de la dl. Marius GUBERNAT, manager proiect, la numarul de telefon 0724-356.428, adresa de posta electronica marius.gubernat@acor.ro.

Vizualizări: 152