Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Primul centru de sprijinire a afacerilor din Alexandria, construit cu fonduri POR

Miercuri, 11 mai, la sediul ADR Sud Muntenia a avut loc semnarea primului contract de  finantare Regio de la nivelul judetului Teleorman, ce vizeaza dezvoltarea unei structuri de sprijinire a afacerilor.

SC Sanva Construct SRL din municipiul Alexandria a semnat contractul de finantare, prin care va obtine fonduri nerambursabile din POR, DMI 4.1 „Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala”, pentru proiectul „Centrul de dezvoltare a afacerilor”. Valoarea totala a cererii de finantare este de 4.964.564,33 lei, din care valoarea totala eligibila reprezinta 3.763.860,84 lei (valoarea nerambursabila FEDR 2.285.077,56 lei; valoarea nerambursabila din bugetul national 349.625,03 lei; cofinantarea eligibila a beneficiarului 1.129.158,25 lei). Durata de implementare a proiectului este de 18 luni.

Obiectivul proiectului reprezinta sprijinirea dezvoltarii activitatii economice si a investitiilor in domeniul financiar. Astfel, cu ajutorul fondurilor nerambursabile Regio se va construi un centru la standarde europene pentru dezvoltarea afacerilor, in vederea inchirierii spatiului pentru firme din domeniul financiar, si se vor achizitiona echipamente si dotari necesare pentru centru. Se preconizeaza atragerea unui numar de noua IMM-uri, din care cinci microintreprinderi, carora li se va oferi asistenta necesara afacerilor competitive din domeniul financiar, pentru a face fata exigentelor economiei de piata europeana.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 92