Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Masuri pentru consolidarea capacitatii de absorbtie a fondurilor europene din POR

Comitetul de Monitorizare al Programului Operational Regional a discutat, in cadrul sedintei desfasurate in perioada 26-27 mai 2011, Planul de masuri prioritare pentru consolidarea capacitatii de absorbtie a fondurilor disponibile prin program.

Printre directiile prioritare de actiune, se numara:

  • Standardizarea documentatiilor de atribuire si contractelor aferente pentru o serie de domenii cheie.
  • Elaborarea unui document–cadru care sa reflecte stabilirea clara a competentelor institutionale de verificare a procedurilor de achizitie publica, cu luarea in considerare a recomandarilor Comisiei Europene.
  • Simplificarea si standardizarea listelor de verificare aplicabile in cazul verificarilor efectuate de Autoritatea de Management/Organismele Intermediare.
  • Monitorizarea permanenta a stadiului semnarii contractelor/deciziilor de finantare pentru a detecta decalajele fata de momentul aprobarii proiectelor si stabilirea masurilor de urgentare a semnarii contractelor.
  • Informarea beneficiarilor si a potentialilor beneficiari, cu accent pe teme esentiale care tin de implementarea proiectelor, cum ar fi: achizitii publice, management financiar-bugetar, organizarea activitatii de management al proiectului etc.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului va derula activitatile necesare astfel incat fondurile europene nerambursabile aferente Programului Operational Regional sa fie utilizate in totalitate si fara intarzieri.

Sursa: MDRT

Vizualizări: 117