Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Reuniunea Informala a Ministrilor Mediului din Statele Membre si candidate



Ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila KORODI, participa in perioada 1-3 iunie 2007 la Essen, in Germania, la .

Tema evenimentului este “Mediu - Inovatie - Locuri de munca” si isi propune sa sublinieze faptul ca politica de mediu in Europa contribuie decisiv la inovatiile tehnologice si dezvoltarea durabila, creand astfel locuri de munca sigure in sectoarele industriale. Acesta reprezinta, de asemenea si motto-ul Presedintiei germane a Uniunii Europene.

In cadrul Reuniunii informale, se va prezenta un proiect de document ce va sta la baza setului de concluzii care vor fi adoptate la Consiliul de Mediu, programat la data de 28 iunie 2007, la Bruxelles.

Ministrul Attila KORODI va avea interventii in cadrul Consiliului Informal al Ministrilor Mediului, pentru a prezenta activitatea de cercetare - dezvoltare si inovare din Romania, care acopera in prezent peste 50 de domenii stiintifice si tehnologice specifice.

Va fi subliniat, de asemenea, rolul Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile in sustinerea coordonarii tuturor acestor eforturi pentru a evalua si facilita transferul rezultatelor cercetarii in plan economic, obtinerea unui grad sporit de protectie a mediului, concomitent cu crearea si dezvoltarea unei piete pentru tehnologiile de mediu.

Cu ocazia Reuniunii Informale se va organiza si o Expozitie ECOTEC, prilej cu care intreprinderi din Germania si Europa vor avea posibilitatea de a prezenta tehnologii de mediu inovatoare din toate domeniile relevante de actiune precum productie energetica/energii regenerabile, eficienta energetica si conservarea energiei, managementul deseurilor si reciclare, noi mijloace de transport si combustibili, tehnologii in domeniul apelor uzate dar si tehnologii integrate de mediu.

Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile

Vizualizări: 91