Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Gala Premiilor EU Office BCR – editia a II a

Intrucat prima editie organizata in mai 2010 s-a bucurat de aprecierile unanime ale participantilor si a avut ecouri in randul celor implicati in mecanismul finantarilor europene, in data de 27.06.2011 BCR a organizat la hotel Radisson Blu din Bucuresti cea de a II a editie a “Galei premiilor EU Office BCR”.

Evenimentul a fost precedat de o masa rotunda organizata de catre BCR si MEDIAFAX pe tema stadiului actual al implementarii fondurilor structurale in Romania si s-a bucurat de prezenta reprezentantilor top managementului BCR, a unui numar de clienti - beneficiari de finantari din fonduri europene - precum si de prezenta unor lectori invitati din randul principalilor actori implicati in finantarile din fonduri structurale: Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale, autoritatile de management ale programelor operationale: Regional, Cresterea Competitivitatii Economice, Mediu, Dezvoltarea Resurselor Umane, Programul National de Dezvoltare Rurala si Pescuit, Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din Romania, Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice.

La Gala Premiilor EU Office BCR au participat reprezentanti ai unui mare numar de firme, care au beneficiat de co-finantari din partea BCR pentru implementarea proiectelor cu finantari europene, reprezentanti ai ministerelor, fondurilor de garantare, institutiilor financiare internationale, Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din Romania, Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, Erste Bank Viena, etc.

Dl. Wolfgang Schoiswohl - vice-presedinte executiv Corporate Banking & Treasury - a adresat invitatilor un mesaj de bun-venit si a subliniat oportunitatea pe care o reprezinta cresterea absorbtiei fondurilor structurale in contextul situatiei economice actuale, proiectele implementate conducand la mai multe locuri de munca, un standard de viata mai bun si o viata mai buna a comunitatilor. Totodata, a invitat pe cei prezenti la o gala a decernarii premiilor EU Office in 2012 pentru premierea unor proiecte de succes, implementate in conditii de competitivitate, ceea ce va determina BCR sa ofere servicii bancare mai bune.

Gazdele evenimentului au fost Ramona Ivan, director al Directiei Institutii Financiare si respectiv Daniel Apostol, director executiv al postului TV “The Money Channel”.

In cadrul galei au fost acordate premii pentru derularea cu succes de proiecte finantate din fonduri europene de catre companii private si autoritati publice, institutii financiare internationale partenere, fonduri de garantare si cel mai activ manager EU Office, pentru fiecare premiu existand cate 3 nominalizari:

  • Cel mai inovativ proiect – pentru compania care a implementat un proiect EU cu tehnologie de ultima generatie/produs inovativ pe piata a fost acordat companiei Popeci Utilaj Greu din judetul Dolj.
  • Green – pentru compania, care a implementat un proiect cu fonduri europene utilizand energie regenerabila / protectia mediului a fost acordat companiei ROMCARBON SA din judetul Buzau.
  • Agri – pentru compania care implementaza un proiect EU in domeniul agriculturii a fost acordat companiei AGRO IND Focsani din judetul Vrancea.
  • EU activ – pentru compania/grupul de companii cu cele mai multe proiecte finantate din fonduri UE si co-finantate de BCR a fost acordat Grupului Stefan Ionut Coman din judetul Vrancea.
  • Impact regional – pentru compania care implementeaza un proiect finantat din fonduri europene cu o investitie ce are un impact major in cadrul unei regiuni a fost acordat companiei Apa Tarnavei Mari din judetul Sibiu.
  • Dezvoltare rurala – pentru proiecte implementate de Autoritatile Publice Locale in vederea dezvoltarii infrastructurii rurale a fost acordat comunei Eselnita din judetul Mehedinti.
  • Made in Romania – pentru compania care a implementat un proiect finantat din fonduri europene pentru o investitie in fabricarea de produse traditionale romanesti a fost acordat companiilor : AURORA COM din judetul Vrancea si respectiv NATURAL din judetul Olt.
  • Cel mai important sustinator al IMM-urilor – pentru implicarea activa in sprijinirea proiectelor de finantare ale IMM-urilor a fost acordat Fondului de Garantare a Creditului Rural.
  • Cel mai bun partener financiar – acordat pentru cele mai multe finantari in cadrul acordurilor financiare internationale a fost acordat Bancii Europene de Investitii.

Vizualizări: 125