Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Obiectiv ambitios al OI Nord-Est: 100% contractare a fondurilor POR pana in toamna lui 2011

ADR Nord-Est isi mentine pozitia de lider in privinta utilizarii fondurilor disponibile prin POR, raportat la alocarea financiara. Astfel, din cele 657,44 milioane euro alocate Regiunii Nord-Est pentru perioada 2007-2013, au fost contractate 88 %, reprezentand aproximativ 577 milioane euro.

Mai mult decat atat, gradul de utilizare reprezentand valoarea solicitata a proiectelor aflate in curs de evaluare, contractare si implementare este de aproximativ 184% raportat la valoarea alocarii financiare disponibile regiunii prin POR.

Obiectivul declarat al ADR Nord-Est este ca la finalul acestei toamne, alocarea financiara sa fie acoperita in totalitate prin valoarea proiectelor contractate: „Speram ca dupa august-septembrie sa ajungem la 100% si apoi sa trecem la contractari suplimentare. Referitor la plati, am ajuns la 100 milioane de euro, la care se aduga si prefinantarile. Ne propunem ca pana la sfarsitul anului sa depasim suma de 140 milioane euro, adica 20% din platile efective din cadrul programului”, a declarat Constantin Apostol, Director General ADR Nord-Est.

Sursa: www.inforegionordest.ro

Vizualizări: 125