Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Implementarea unui proiect finantat in cadrul PNDR si co-finantat de Banca Comerciala Romana SA - AURORA COM din judetul Vrancea

AURORA COM si-a inceput activitatea de productie, prelucrare, conservare a carnii (exclusiv carne de pasare) precum si de comercializare a acesteia in anul 1995, in cadrul unei sectii de productie proprii. Atunci s-au pus si bazele parteneriatului cu BCR. Sectia de productie a fost extinsa si modernizata permanent prin accesarea de produse si servicii bancare, de fonduri nerambursabile dar si prin forte proprii.

Implicarea asociatului unic al firmei a fost intotdeauna totala, cu sufletul, cu experienta si cunostintele profesionale si nu in ultimul rand cu resursele financiare necesare. Prima investitie majora a fost realizata in perioada 2006 – 2008 prin implementarea proiectului „Extinderea si modernizarea fabricii de preparate din carne”, proiect finantat in cadrul Programului SAPARD, masura 1.1. si cofinantat de BCR. Modernizarea fabricii de preparate din carne prin dotarea cu utilaje si echipamente specifice de inalta productivitate a asigurat diversificarea gamei de produse si conditiile necesare pentru depozitarea, maturarea, ambalarea si livrarea acestora. Prin realizarea acestui obiectiv, s-au eliminat intersectiile de flux tehnologic cu efecte directe asupra productivitatii muncii si a calitatii produselor obtinute.

Modernizarea fabricii de preparate din carne a fost doar o etapa din strategia de dezvoltare pe care AURORA COM si-a stabilit-o in vederea alinierii la standardele in domeniu impuse o data cu integrarea in Uniunea Europeana. In anul 2008 a fost luata decizia de a continua implementarea programului de investitii, decizie influentata si de oportunitatea accesarii Fondului European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala. In acest sens a fost depusa o cerere de finantare in cadrul sesiunii lansate in luna august 2008 de Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) pentru Masura 123 „Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere”.

In ianuarie 2009 a fost semnat contractul de finantare cu APDRP pentru acordarea ajutorului financiar nerambursabil in conditiile Programului National de Dezvoltare Rurala pentru proiectul „Modernizare si extindere Abator porcine-ovine si dezvoltare Fabrica de preparate din carne”. Valoarea totala aprobata a proiectului a fost de 10.325.560 lei si pentru implementarea proiectului BCR a acordat un credit de co-finantare in valoare de 960.456 EUR . Au fost utilizate si fondurile nerambursabile obtinute prin cererile de plata in valoare de 699.248 EUR dar si fonduri proprii in valoare de 644.624 EUR.

Pentru implementarea proiectului a fost nevoie de o sincronizare perfecta a eforturilor tuturor celor implicati: echipa din cadrul firmei, coordonata asociatul unic, echipa firmei de consultanta, echipa dedicata din cadrul BCR, furnizorii de bunuri, servicii si lucrari, atat din tara cat si din alte tari membre ale UE si nu in ultimul rand, echipa de profesionisti din cadrul Autoritatii Contractante.

In doar 11 luni de la semnarea contractului de finantare au fost realizate toate obiectivele de investitii propuse:

  • extinderea abatorului mixt porcine-ovine
  • modernizarea abatorului existent
  • construirea statiei de epurare
  • dezvoltarea fabricii de preparate din carne prin achizitionarea de noi utilaje
  • realizarea retelelor electrice.

Rezultatele finale, obtinute dupa eforturi sustinute, sunt prezentate pe site-ul firmei, www.aurora-odobesti.ro: „Pregatite cu grija, respectand vechile retete din gospodariile romanesti, produsele traditionale ale companiei satisfac exigentele celor mai pretentiosi consumatori, oferindu-le mezeluri aromate si gustoase. Produsele traditionale ale firmei - atestate de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale - sunt obtinute dupa o tehnologie specifica, fara injectare si afumate in celule clasice cu lemn de esenta tare, pastrand specificul si traditia romaneasca.”

„De 15 ani BCR este partenerul nostru de incredere. A demonstrat-o prin implicarea in finantarea tuturor proiectelor implementate de firma, prin identificarea structurilor optime de finantare. Astfel, in 2002 am accesat prin BCR un credit pentru echipamente din surse BERD in valoare de 125.000 euro, 4 ani mai tarziu alte 2 credite in valoare de 613.000 euro, respectiv de 921.000 lei, pentru finantarea proiectului SAPARD si in 2009 un credit de co-finantare in valoare de 960.456 EUR pentru implementarea proiectului de modernizare si extindere a abatorului propriu si dezvoltarea fabricii de preparate, proiect co-finantat din FEADR prin PNDR masura 123. Cu BCR ca principal partener bancar, compania a reusit sa se dezvolte si sa devina o prezenta importanta pe piata romaneasca a preparatelor din carne. Intrucat BCR prin echipa de profesionisti ne-a sprijinit pentru finalizarea cu succes a proiectelor noastre, doresc sa subliniez ca BCR este o banca de incredere,” a declarat reprezentantul S.C. AURORA COM.

Pentru proiectul implementat cu succes firmei AURORA COM i-a fost acordat premiul „Made in Romania” in cadrul celei de-a doua editii a „Galei decernarii premiilor EU Office BCR”, eveniment ce a avut loc in Bucuresti in 27.06.2011.

Pentru mai multe detalii privind serviciile BCR pe segmentul de finantari nerambursabile, click aici

Vizualizări: 175