Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Peste 16 milioane euro fonduri nerambursabile pentru Spitalul Judetean din Covasna

Prin semnarea unui nou contract de finantare nerambursabila, ADR Centru anunta ca aproape 69 milioane lei vor fi alocate din bugetul POR, la nivelul Regiunii Centru, pentru reabilitarea Spitalului Judetean din Sfantu Gheorghe, judetul Covasna.

Proiectul de „Reabilitare a spitalului judetean Dr. Fogolyan Kristof” din Sfantu Gheorghe are o valoare totala de 87,22 milioane lei, din care 68,86 milioane lei reprezinta suma solicitata ca fonduri nerambursabile de catre beneficiar, iar 1,40 milioane lei reprezinta contributia CJ Covasna la cheltuielile eligibile ale proiectului. Prin aceste fonduri se urmareste imbunatatirea calitatii serviciilor medicale de care beneficiaza locuitorii din judetul Covasna, fiind investite in lucrari de reabilitare, modernizare, dezvoltare si dotare a spitalului. Pe parcursul urmatorilor 2 ani, necesari pentru implementarea proiectului, vor fi consolidate cladirile spitalului, se vor reabilita instalatiile electrice, termice si sanitare, se vor reface intalatiile de ventilatie, se vor realiza sisteme de climatizare pentru blocurile operatorii, terapie intensiva, reanimare, se va reabilita instalatia de gaze medicale si se va realiza un sistem de iluminat de siguranta. Se vor executa, de asemenea, recompartimentari interioare, pentru a spori gradul de confort al pacientilor si vor fi dotate sectiile cu mobilier si echipamente performante pentru a asigura cetatenii din judet ca vor beneficia de servicii medicale sigure si rapide. Noi servicii medicale vor fi puse la dispozitia cetatenilor, cum sunt interventii de chirurgie generala complexa, chirurgie vasculara reconstructiva, chirurgie toracica, radiologie interventionala.

„Pana in prezent, acestui proiect i-a fost alocat cel mai mare buget de pe domeniul 3.1, destinat reabilitarii infrastructurii medicale, la nivelul Romaniei. Necesitatea reabilitarii acestui spital a fost considerata o prioritate si la nivel national deoarece, pentru a putea finanta acest proiect, au fost realocate fonduri de pe domeniul 4.2 al Programului Operational Regional. Un spital modern si performant, precum si furnizarea unor noi servicii medicale vor ajuta cetatenii sa faca economie atat de timp, cat si de bani, prin faptul ca nu vor mai fi obligati sa mearga in alte judete pentru a beneficia de anumite servicii medicale de specialitate. La nivelul judetului Covasna, ADR Centru a semnat un numar de 43 de contracte de finantare prin care sunt alocate peste 43 milioane euro fonduri nerambursabile”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Proiectul este finantat prin DMI 3.1 „Reabilitarea / modernizarea/ echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate”. La nivelul Regiunii Centru inca cinci ambulatorii medicale vor fi reabilitate prin bugetul alocat acestui domeniu, cele 5 proiecte avand alocate fonduri in valoare de 5,69 milioane euro.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 139