Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri nerambursabile pentru Centrul social multifunctional de resurse si servicii pentru adulti cu handicap Dambovita

In data de 5 octombrie 2011 a fost semnat un nou contract de finantare din POR, Axa 3 „Imbunatatirea infrastructurii sociale”, DMI 3.2 „Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale”.

Beneficiarul acestui contract de finantare este Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Dambovita, care a obtinut fonduri nerambursabile pentru proiectul „Centrul social multifunctional de resurse si servicii pentru adulti cu handicap Dambovita”. Valoarea totala a contractului este de 3.546.753,47 lei, din care valoarea totala eligibila este de 2.871.710 lei, fondurile FEDR reprezentand 2.814.275,8 lei.

Proiectul propriu-zis, a carui durata de implementare este de 33 de luni, vizeaza infiintarea unui nou centru social pentru adultii cu handicap in municipiul Targoviste.

Acesta va cuprinde, pe langa serviciile oferite in prezent, doua noi tipuri de servicii sociale specializate destinate persoanelor adulte cu handicap din judetul Dambovita: Centrul de consiliere si sprijin pentru integrare sociala a persoanelor cu boli psihice si Serviciul de recuperare si reabilitare neuromotorie pentru persoane cu handicap. Fondurile Regio vor finanta lucrari de modernizare si reabilitare pentru trei cladiri si echiparea acestora cu facilitatilor specifice unei astfel de destinatii.

„Proiectul va contribui la crearea unei infrastructuri moderne, eficace si eficiente, cu dotari la standarde europene, in domeniul serviciilor de asistenta sociala comunitara din municipiul Targoviste destinat asistentei sociale pentru persoanele adulte cu handicap”, a declarat domnul Liviu Musat, directorul ADR Sud Muntenia.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 207