Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri nerambursabile investite in 19 centre sociale din Regiunea Centru

Accesul egal la servicii sociale de calitate, confort si siguranta pentru persoanele gazduite in centre sociale, reprezinta scopul celor peste 8 milioane euro fonduri nerambursabile investite in reabilitarea a 19 centre din Regiunea Centru. Fondurile nerambursabile, derulate prin intermediul ADR Centru sunt alocate din bugetul POR, DMI 3.2, ce prevede reabilitarea, modernizarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale.

Contractarea a 14 proiecte depuse de catre autoritatile si ONG-urile din Regiunea Centru, asigura finantarea nerambursabila necesara pentru reabilitarea unui numar de 17 centre sociale si 2 centre de recuperare neuropsihiatrica. Bugetul contractat pana in prezent, de 8,20 milioane euro fonduri nerambursabile, este destinat extinderii si dotarii spatiilor, in special a celor destinate tratamentului, recuperarii si reabilitarii din cadrul centrelor, dar si pentru crearea unor spatii de relaxare. Cel putin 1300 de persoane, copii, tineri cu dizabilitati si varstnici, vor beneficia de rezultatele acestor investitii, fiindu-le asigurate servicii sociale si consiliere de calitate.

“Avem cel putin cate un centru social reabilitat in fiecare judet al Regiunii Centru, dar sunt si judete in care se vor reabilita 3, 4 sau 6 centre din fonduri nerambursabile Regio. La cele 19 centre se vor adauga in perioada imediat urmatoare alte 7 centre sociale ce vor primi finantare, acestea fiind in prezent in etapa de precontractare. Cu totii beneficiem, sau vom beneficia, intr-un fel sau altul, de servicii sociale, iar alocarea fondurilor nerambursabile in mod echilibrat, demonstreaza preocuparea noastra si a Uniunii Europene pentru cresterea calitatii vietii”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Imbunatatirea calitatii serviciilor sociale din judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Sibiu si Mures, prin reabiliarea si dotarea centrelor cu logistica necesara, pentru mentinerea unui stil de viata activ, cresterea numarului de persoane care vor beneficia de servicii sociale de calitate, dar si crearea unor noi locuri de munca sunt rezultatele ce vor fi atinse prin implementarea proiectelor contractate. Pe acest domeniu au fost depuse un numar de 51 de proiecte ce solicitau 27 milioane euro fonduri nerambursabile, desi bugetul disponibil la nivelul Regiunii Centru este de 10,63 milioane euro.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 208