Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

114 beneficiari selectati vor primi 96 mil euro pentru proiecte de cresterea valorii adaugate a produselor agricole si silvice

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) va incheia contracte de finantare in valoare de 96 de milioane de euro cu 114 solicitanti de fonduri europene nerambursabile pentru proiecte de crestere a valorii adaugate a produselor agricole si silvice (Masura 123).

 

Cele 114 proiecte vor primi fonduri nerambursabile pentru realizarea investitiilor privind construirea spatiilor pentru depozitare (nutreturi, cereale, cartofi) dotate cu uscatoare sau aparatura de laborator, construirea spatiilor pentru procesare (ciuperci, cereale, ulei etc.) sau a morilor de faina. Totodata, investitiile selectate pentru finantare prevad infiintarea sectiilor de prelucrare a deseurilor animale, a fabricilor de nutreturi combinate, a fabricilor de procesare lapte, a silozurilor, a abatoarelor pentru pasari, a unitatilor de vinificatie etc.


Cea mai accesata investitie este cea de construire a spatiilor pentru depozitarea cerealelor sau a produselor agricole.



Valorile nerambursabile ale proiectelor selectate se situeaza intre 43.000 de euro (amenajarea unui centru de prelucrare si ambalare a laptelui) si 2,95 milioane de euro (construirea unei fabrici de nutreturi combinate). Un proiect care se incadreaza in aria de investitii a Masurii 123 poate obtine maxim 3 milioane de euro.

 

Fondurile alocate pentru ”Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si silvice” (Masura 123) in aceasta sesiune, au fost in valoare de 130 de milioane de euro.

 

Descarca Raportul de selectie al proiectelor depuse in cadrul sesiunii desfasurate in perioada 1 – 31 martie 2011.

Sursa: APDRP

Vizualizări: 156