Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Modernizarea DJ 734 finantata prin POR, finalizata

In data de 11 ianuarie 2012 a avut loc receptia lucrarilor de modernizare a Drumului Judetean 734 din Arges. Acestea au fost realizate cu sprijin financiar nerambursabil in cadrul POR, DMI 2.1 „Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane-inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura”. Beneficiarul lucrarilor CJ Arges, care a primit finantare pentru proiectul „Modernizare DJ 734 Voinesti (DN73 – Leresti – Voina in vederea imbunatatirii si dezvoltarii infrastructurii de turism, km 0+000 – 19+840, L=19,840 Km”.

Valoarea totala a contractului a fost de 53.263.902,44 lei, din care:

  • valoarea eligibila nerambursabila din FEDR: 36.499.403,87 lei;
  • valoarea eligibila nerambursabila din bugetul national: 4.852.521,75 lei; 
  • cofinantarea eligibila a Beneficiarului: 843.917 lei.

Obiectivul general a proiectului l-a constituit imbunatatirea infrastructurii de acces destinata activitatii de turism de pe raza localitatilor Voinesti - Leresti pana la Cabana Voina, in vederea sprijinirii cresterii economice, prin crearea unui cadru favorabil atragerii investitiilor si crearea unor locuri de munca durabile. Astfel, cu sprijin financiar nerambursabil Regio a fost reabilitata si modernizata infrastructura rutiera pe o lungime de 19,84 km, catre cabanele si obiectivele turistice din zona (unele declarate monumente ale naturii, ex Muntii Iezer - Papusa, rezervatiile Albesti etc.). Activitatile eligibile din proiect au inclus: modernizarea DJ 734, construirea/reabilitarea de podete, precum si lucrari de amenajari pentru protectia mediului.

 „Este cel de-al treilea proiect de infrastructura pentru care se face receptia lucrarilor in judetul Arges si am speranta ca rezultatele contractelor finantate din Regio vor avea un aport semnificativ la dezvoltarea turismului in zona. Imbunatatirea conditiilor de transport prin reabilitarea si modernizarea acestor drumuri la standarde europene poate determina dezvoltarea unor noi produse turistice, care vor putea genera un impact pozitiv prin cresterea economiei locale”, a declarat domnul Liviu Musat, directorul ADR Sud Muntenia.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 315