Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Pregatirea portofoliului de proiecte pentru POS Mediu

Marti, 13 iunie 2007, la sediul MMDD a avut loc prima sedinta de lucru pentru specificarea termenilor pentru unul din cele doua contracte de Asistenta Tehnica care vor pregati de proiecte, ce vor fi finantate in cadrul POS Mediu.

In data de 07.06.2007, au fost semnate intre Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile si castigatorii licitatiei de Asistenta Tehnica, aceste doua contracte care fac parte din proiectul Servicii Municipale (proiect finantat din imprumut de la Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD).

Cele doua proiecte de asistenta tehnica isi propun pregatirea a 12 aplicatii pentru proiecte ce vor fi finantate din Fondul de Coeziune, in 12 judete (Braila, Vrancea, Galati, Ilfov, Ialomita,Constanta, Bistrita-Nasaud, Arad, Sibiu, Bihor, Mehedinti, Dolj). Aceste aplicatii vizeaza sectorul tratarii si alimentarii cu apa, precum si cel al colectarii si epurarii apelor uzate. Prin aceste aplicatii, ce vor fi trimise gradual spre aprobare la Comisia Europeana, incepand cu trimestrul III 2008, se vor realiza investitii in valoare totala de aproximativ 850 milioane Euro, iar implementarea efectiva a proiectelor de investitii va dura 4 ani, incepand cu sfarsitul anului 2008.

Potentialii beneficiari vor primi sprijin in elaborarea documentelor de licitatie, inclusiv prin intarirea capacitatii institutionale, in vederea dezvoltarii unui management eficient al investitiilor in sectorul de apa si apa uzata.

Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile

Vizualizări: 136