Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Polul de Crestere Brasov a depus proiecte pentru 90% din suma alocata prin POR pentru Axa Prioritara 1

Polul de Crestere Brasov a depus proiecte pentru investitii in dezvoltare locala avand o valoare echivalenta cu 90% din suma alocata prin Programul Operational Regional pentru Axa Prioritara 1, Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - Potentiali poli de crestere. Astfel, au fost solicitate fonduri nerambursabile in valoare de 66,3 milioane de euro, din totalul de 73,4 milioane euro alocate Polului de Crestere Brasov pentru investitii in planuri integrate de dezvoltare urbana.



In cursul lunii februarie 2012, Polul de Crestere Brasov va finaliza depunerea proiectelor pentru care se solicita finantare nerambursabila prin Programul Operational Regional – Axa Prioritara 1, Domeniul major de interventie 1.1 - Planuri integrate de dezvoltare urbana, subdomeniul Poli de Crestere. Pe masura ce avanseaza procesul de evaluare se vor incheia si contractele de finantare pentru toate proiectele eligibile. Prin depunerea si contractarea fondurilor pentru aceste proiecte, reusim sa ne atingem obiectivele asumate prin acest program finantat de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei”, a declarat coordonatorul Polului de Crestere Brasov, domnul Mihail Vestea.



Din numarul total de proiecte depuse, cinci sunt deja in implementare, respectiv: „Reabilitare si amenajare Piata Unirii”, in cadrul caruia lucrarile de executie au fost deja finalizate; „Reabilitarea cladirii cinematografului Patria”; „Reabilitare caminul pentru persoane varstnice din municipiul Brasov”; „Drumuri acces Zona Economica Coresi” si „Pasaj suprateran calea ferata – Str. Independentei”.



Alte 16 proiecte depuse la sediul ADR Centru din Alba Iulia se afla in stadiul de evaluare sau precontractare. Prin implementarea acestor proiecte, Zona Metropolitana Brasov poate deveni o sursa de bune practici in Regiunea Centru, promovand o dezvoltare durabila, bazata pe solidaritate inter-teritoriala, interconectivitate, competitivitate economica si coeziune sociala.


Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 174