Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

AM POAT a modificat Ghidul Solicitantului

AM POAT a modificat Ghidul Solicitantului in sensul introducerii unor noi prevederi, cum ar fi:

  • cresterea ratei de cofinantare din FEDR de la 80% la 85% la nivelul POAT si la nivelul fiecarui proiect finantat din POAT
  • includerea a trei noi beneficiari in cadrul DMI 1.1 „Sprijin pentru managementul si implementarea instrumentelor structurale” - Departamentul pentru Lupta Antifrauda - DLAF, Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara si Secretariatul General al Guvernului.

De asemenea, au fost facute modificari si in urma introducerii de noi categorii de cheltuieli eligibile (conform Ordinului comun MAEur nr. 183/2012 si MFP nr. 57/ 2012 privind modificarea si completarea OMEF nr 2116/2007 privind aprobarea cheltuielilor eligibile pentru POAT), si anume:
  • venitul aferent timpului lucrat de personalul cu atributii in domeniul gestionarii instrumentelor structurale – obiectivul convergenta,
  • venitul aferent timpului efectiv lucrat pe proiect de membrii echipei de proiect
  • TVA nerecuperabil.

In plus, s-a simplificat procedura de depunere a cererii de finantare prin introducerea unei liste de specimene de semnaturi pentru certificarea anexelor cererii de finantare. Pentru proiectele contractate si aflate in derulare formatele raman neschimbate.

Descarca Ghidul Solicitantului (versiunea februarie 2012)

Sursa: AM POAT

Vizualizări: 126