Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Au fost depuse spre finantare prin POR toate proiectele din cadrul Polului de Crestere Timisoara

ADR Vest a anuntat incheierea procesului de depunere a cererilor de finantare realizate in cadrul Polului de Crestere Timisoara, finantat cu fonduri europene nerambursabile prin POR.

Astfel, au fost depuse spre finantare 24 de proiecte individuale ce fac parte dintr-un plan integrat de dezvoltare si au o valoare nerambursabila de aproximativ 80 milioane euro.

Polul de crestere Timisoara este format din Municipiul Timisoara cu arealul sau de influenta - 14 unitati administrativ-teritoriale rurale (Becicherecu Mic, Bucovat, Dudestii Noi, Dumbravita, Ghiroda, Giarmata, Giroc, Mosnita Nouă, Ortisoara, Pischia, Remetea Mare, Sacalaz, Sinmihaiu Roman, Sag) si Consiliul Judetean Timis.

Proiectele realizate in cadrul Planului Integrat de Dezvoltare al Polului de Crestere Timisoara, si pentru care se semneaza contracte de finantare, primesc fonduri europene nerambursabile in POR, Axa 1 „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere”, DMI 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbana”, Subdomeniu „Poli de crestere”. Alocarea financiara pentru acest subdomeniu este de 70,49 milioane de euro.

Dintre cele 24 de proiecte individuale depuse in vederea obtinerii de finantare, 8 proiecte au fost contractate – avand o valoare nerambursabila de 32,56 milioane euro - iar 16 proiecte se afla in etapa de precontractare / evaluare – avand o valoare nerambursabila de 49,71 milioane euro. Astfel, alocarea financiara pentru subdomeniul „Poli de crestere” a fost depasita cu 16,71%.

Sursa: ADR Vest

Vizualizări: 138