Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Functionarii publici din Regiunea Centru au beneficiat de instruire finantata din fonduri europene

Inceputul lunii martie marcheaza un an de la implementarea de catre ADR Centru a proiectului “Cresterea capacitatii personalului din administratia publica locala si judeteana de a furniza servicii publice de calitate si de a contribui la dezvoltarea durabila a Regiunii Centru”.

Proiectul este finantat din FSE prin PODCA si are ca scop dezvoltarea competentelor si cresterea performantelor personalului din cadrul administratiei publice locale si judetene in elaborarea de planuri, strategii si programe de dezvoltare, scrierea de proiecte, managementul ciclului de proiect si achizitii publice.

Desfasurat pe perioada a 18 luni, proiectul vizeaza furnizarea a 18 sesiuni de instruire si perfectionare in cele 6 judete ale Regiunii Centru, in ocupatiile Manager de proiect, Expert achizitii publice si Director de program, cursurile fiind sustinute de personalul specializat al ADR Centru. Obiectivul este instruirea a 360 de functionari publici si personal contractual din administratia publica locala si judeteana. Rezultatele intermediare ale proiectului arata insa ca aceasta tinta va fi depasita, cererea de participare la aceste cursuri fiind mai mare decat s-a estimat initial.

”Pe parcursul primelor 12 luni de implementare ale proiectului, am reusit sa desfasuram cu succes toate cele 6 sesiuni ale cursului de perfectionare in ocupatia Manager proiect, 4 sesiuni ale cursului de specializare in ocupatia Expert achizitii publice, in judetele Covasna, Alba, Brasov si Sibiu, si prima sesiune de desfasurare a cursului de perfectionare in ocupatia Director de program, in judetul Alba. 259 de functionari publici si personal contractual din institutiile administratiei locale, judetene si centrale au beneficiat pana in acest moment de serviciile de formare furnizate de ADR Centru prin acest proiect si inca aproximativ 150 de persoane vor fi cuprinse in cele 7 sesiuni de formare care vor fi desfasurate pana la sfarsitul lunii iunie 2012”, a declarat Simion Cretu, director general ADR Centru.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 160