Peste 500 de milioane de euro, fonduri europene, contractate prin Programul Regional Sud-Vest Oltenia

Data: 25.09.2024

 

Comunicat de presă

500 de milioane de euro atrași în regiune

 

Peste  500 de milioane de euro fonduri europene nerambursabile au fost contractate în cadrul  Programul Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027.

Această realizare marchează un moment important în implementarea programului, reflectând eforturile constante ale beneficiarilor de a dezvolta si gestiona proiecte care pot  contribui la dezvoltarea durabilă și echitabilă a regiunii Sud-Vest Oltenia. 

Fondurile alocate prin aceste contracte vor sprijini o gamă largă de investiții, menite să îmbunătățească infrastructura regională, să stimuleze economia locală și să crească calitatea vieții pentru locuitorii din județele Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea.

Acest prag reflectă angajamentul ferm al Ageției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia de a contribui la dezvoltarea echilibrată a regiunii și de a maximiza impactul pozitiv al fondurilor europene în comunitățile locale.

Cele peste 135 de proiectele semnate până în acest moment acoperă domenii diverse precum: eficiență energetică, dezvoltare urbană, mobilitate și accesibilitate, infrastructură verde și biodiversitatea,  infrastructură educațională și dezvoltare teritorială integrată.

[P]