Finanțare pentru întreprinderi sociale – Mediu Rural

Proiectele prezentate mai jos sunt finanțate în cadrul apelului PIDS „Sprijin pentru înființarea de întreprinderi sociale în mediul rural” și oferă finanțare nerambursabilă pentru înființarea și dezvoltarea de întreprinderi sociale în mediul rural al tuturor regiunilor, având ca obiectiv îmbunătățirea accesului la piața muncii pentru tineri, șomeri de lungă durată și grupuri defavorizate. În cadrul apelului au fost selectate 106 de proiecte, iar administratori de grant stabilesc o serie de reguli proprii pentru modul în care gestionează finanțarea și în care oferă sprijin celor selectați. Condițiile prezentate de noi mai jos sunt cele aplicabile pentru toate inițiativele, dar ele pot fi modificate de fiecare administrator de grant. Vă rugăm să consultați condițiile complete la nivelul fiecărui administrator de grant.
Beneficiari eligibili

Aceste proiecte se adresează:

  • Persoanelor care doresc să înființeze întreprinderi sociale în mediul rural;
  • Persoanelor vulnerabile din mediul rural.

Cei ce coordonează activitățile de cursuri de formare și alocă sume pentru înființarea întreprinderilor fac parte din categoriile:

  • Organizații din economia socială, rețele, uniuni, furnizori de servicii sociale, sindicate, patronate, furnizori de formare profesională și servicii de ocupare, asociații profesionale, camere de comerț, ONG-uri și autorități publice centrale sau locale.
Aria de implementare a proiectului

Apelul vizează: 

  • Regiunile mai puțin dezvoltate ale României: 
    • Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Nord-Vest, Vest și Centru; 
  • Regiunea dezvoltată București Ilfov.

Creează un cont pentru a vizualiza detaliile acestei oportunități de finanțare

Fii în pas cu ultimele știri despre programele de finanțare și oportunitățile de a finanța ideile tale.