23 de motoare care sa dinamizeze dezvoltarea rurala non-agricola in regiunea Sud-Est, puse in functiune cu finantari europene
COMUNICAT DE PRESA
Conferinta de inchidere a proiectului s-a desfasurat sambata, 25 iulie 2015 in cadrul Universitatii „Ovidius” din Constanta (Sala Senatului) fiind dedicata prezentarii activitatilor in care membrii grupului tinta au fost implicati pe toata durata implementarii proiectului, dar si a rezultatelor obtinute.
Someri, persoane inactive, persoane ocupate in agricultura de subzistenta, persoane in cautarea unui loc de munca, angajati si manageri din mediul rural au beneficiat de modelul ”mestesugit” de formare si ocupare dezvoltat in Regiunea Sud Est. In ce a constat? Un prim pas a fost participarea acestora la sesiunile de informare si consiliere profesionala. In functie de abilitatile si competentele, profilul si potentialul lor, acestia au participat la cursuri de dezvoltare competente antreprenoriale, competente sociale si civice, asistent relatii publice si comunicare, receptioner, mestesuguri traditionale precum modelator ceramica, impletitor papura sau tesator manual.
Dintre persoanele selectate in grupul tinta 8 s-au implicat ca persoane resursa in cadrul proiectului sprijinind activitatile de formare practica in mestesuguri iar alte peste 30 de persoane s-au angajat in activitati non-agricole. 23 dintre cei care au participat la cursurile de mestesuguri sau la cursurile de dezvoltare competente antreprenoriale si-au deschis propriile afaceri desfasurand activitati mestesugaresti, activitati de turism si turism ecologic (cicloturism, plimbare cu caiacul), activitati de mentorat cu copiii, comert cu agricole textile sau diverse alte servicii la nivelul comunitatii in care se afla. „Prin proiect s-au creat si pus in functiune 23 de motoare care sa dinamizeze dezvoltarea rurala non-agricola in regiunea Sud-Est in mod sustenabil”, a afirmat managerul de proiect conf.univ.dr. Nicoleta Ramona BUNDA.
La eveniment au participat membrii echipei de proiect, persoane care si-a deschis propria afacere urmare implicarii lor in proiect, reprezentanti ai presei, dar si alte persoane interesate.
Persoana de contact:
Conf. univ. dr. Nicoleta Ramona Bunda
Manager de proiect
Universitatea ”Ovidius” din Constanta
Bd. Mamaia, nr.124, Constanta, jud Constanta, codul postal 900527
Tel: 0722 692 541
Email: posdru_135411@fonduri-structurale.ro
Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013
Investeste in oameni!
Investeste in oameni!