PR Sud-Est: Situația proiectelor depuse pe 3 apeluri dedicate mediului public

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est a anunțat că miercuri, 21 august 2024, s-au închis trei apeluri de proiecte dedicate mediului public:

  • Dezvoltarea infrastructurii educaționale în învățământul universitar

Conform comunicatului oficial, până la inchiderea apelului, au fost depuse 5 cereri de finanțare, finanțarea nerambursabilă totală solicitată a acestor proiecte fiind de 119,36 mil lei, reprezentând 123% din valoarea alocată a apelului de proiecte. Solicitanții de finanțare sunt instituțiile de învățământ superior de stat acreditate din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est (județele Buzău, Vrancea, Brăila, Galați, Constanța și Tulcea).

  • Dezvoltarea infrastructurii educaționale la nivelul învățământului preșcolar

Conform comunicatului oficial, până la închiderea apelului, au fost depuse 22 cereri de finanțare, finanțarea nerambursabilă totală solicitată a acestor proiecte fiind de 110.867.095,55 de lei, reprezentând 264,91 % din valoarea alocată apelului de proiecte. Solicitanții de finanțare sunt autorități publice locale din județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați și Vrancea.

  • Consolidarea clădirilor aflate în risc seismic

Conform comunicatului oficial, până la închiderea apelului, au fost depuse 42 cereri de finanțare, finanțarea nerambursabilă totală solicitată a acestor proiecte fiind de peste 649 mil. de lei, reprezentând 138,99 % din valoarea alocată apelului de proiecte.

Sursa: ADR Sud-Est