PIDS: Ghidul privind îmbunătățirea accesului specialiștilor/îngrijitorilor informali care lucrează cu vârstnici la programe de formare continuă, în consultare

Autoritatea de Management pentru Programul Incluziune și Demnitate Socială 2021-2027, din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, a lansat joi, 17 octombrie 2024, în consultare publică Ghidul Solicitantului Condiții Specifice Îmbunătățirea accesului specialiștilor/îngrijitorilor informali care lucrează cu vârstnici la programe de formare continuă.

În cadrul prezentului apel de proiecte, solicitantul eligibil este reprezentat de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

Bugetul alocat apelului de proiecte este de 5.882.353 euro.

Principalele activități eligibile sprijinite în cadrul prezentului apel sunt:

  • Activitatea 1. Programe de formare continuă adresate profesioniștilor din domeniul serviciilor sociale pentru persoanele vârstnice, precum și pentru îngrijitorii informali, cum ar fi membri de familie, prieteni, vecini sau alte persoane necalificate care își asumă responsabilitatea îngrijirii vârstnicilor;
  • Activitatea 2. Formarea specifică și susținerea specialiștilor din cadrul serviciilor publice de asistență socială și ai serviciilor sociale în implementarea de măsuri de promovare a îmbătrânirii active.

Descarcă documentele

Propunerile și observațiile pot fi transmise pe adresa de e-mail consultare.poids@mfe.gov.ro până la data de 07.11.2024.

Sursa: MIPE