Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Sume suplimentare alocate de Guvern pentru unele unitati administrativ-teritoriale

Guvernul a aprobat in sedinta de ieri o hotarare privind alocarea sumei de 648,233 milioane de lei, din Fondul de rezerva bugetara aflat la dispozitia Guvernului, pentru unele unitati administrativ-teritoriale, a anuntat, intr-un briefing de presa, purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.

„Se aproba suplimentarea sumelor defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2012(…)Principiile de repartizare a acestor bani sunt plata arieratelor si cofinantarea unor proiecte care sunt finantate din fonduri nerambursabile”, a afirmat Dan Suciu.

Fondurile au fost alocate de Guvern ca urmare a unor solicitari venite din partea administratiilor publice locale aflate in criza financiara acuta, generata de reducerea veniturilor la buget, unele dintre ele in incapacitate de a mai functiona in perioada urmatoare.

Purtatorul de cuvant al Guvernului a mentionat ca centralizarea acestor solicitari s-a facut la nivelul prefecturilor, pe baza cererilor primariilor, care apoi s-a centralizat la Ministerul Administratiei si Internelor, si a subliniat ca alocarile de fonduri s-au efectuat fara a se tine cont de culoarea politica a primariilor.

Ordonatorii principali de credite raspund de modul de utilizare a sumelor alocate potrivit prezentei hotarari, in conformitate cu prevederile legale in vigoare, a mai precizat Dan Suciu.

Sursa: www.gov.ro

Vizualizări: 104