Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Studentii si masteranzii implicati intr-un proiect POSDRU, premiati la Targul International al Firmelor de Exercitiu din Praga


Intreprinderea simulata Tomis Hotel S.R.L. a Universitatii “Ovidius” Constanta a obtinut premiul III pentru cea mai buna prezentare la cea de-a 18-a editie a Targului International al Firmelor de Exercitiu din Praga, confirmand relevanta parteneriatului format intre mediul academic si cel privat in cadrul proiectului POSDRU “Acces real la piata muncii prin Intreprinderea Simulata” pentru deprinderea de catre studenti si masteranzi a competentelor antreprenoriale necesare dezvoltarii unor intreprinderi de succes.

Rezultatele remarcabile obtinute de catre studentii si masteranzii romani demonstreaza eficacitatea insusirii de catre participantii la proiect a aptitudinilor profesionale necesare pentru integrarea cu success pe piata muncii”, declara Cristina Ciote, Coordonator in relatia cu angajatorii in cadrul proiectului “Acces real la piata muncii prin Intreprinderea Simulata” si coordonator al echipei de studenti si masteranzi din partea Universitatii “Ovidius” Constanta la Targul International al Firmelor de Exercitiu din Praga.

La targ au participat 36 de studenti si masteranzi ai Universitatii “Ovidius” Constanta, Academiei de Studii Economice Bucuresti, Universitatii de Vest Timisoara si Universitatii “Al. I. Cuza” Iasi. Targul a fost organizat de ANTRE Prague si a reunit firme de exercitiu si intreprinderi simulate din Albania, Austria, Belgia, Bulgaria, Republica Ceha, Italia, Romania, Slovacia, Spania si Suedia.

Participantii care au reprezentat cele 4 universitati au fost selectati dintre studentii si masteranzii care isi desfasoara stagiile de practica in intreprinderile simulate create in cadrul proiectului POSDRU “Acces real la piata muncii prin Intreprinderea simulata”. Cele patru echipe au participat cu stand propriu, prezentand produsele sau serviciile dezvoltate in cadrul intreprinderilor simulate in care sunt “angajati” sau “manageri”.

Impresii ale grupului tinta implicat in proiect:

Elis Idris – masterand la Universitatea “Ovidius” Constanta si manager in cadrul I.S. Tomis Hotel S.R.L.
Ma bucur foarte mult ca am hotarat sa iau parte la acest proiect. Au fost momente bune, trairi frumoase, o experienta noua, socializare si multa munca, dar si implicare. Privind in urma, simt acea vibratie ce s-a mentinut pe intreg proiectul, devenind din ce in ce mai intensa, odata cu trecerea zilelor. In opinia mea, toti am fost castigatori, pentru ca am castigat mai mult decat niste premii la final, am castigat prieteni si mai mult de atat, am castigat cunostinte noi, asta fiind si scopul acestui proiect.

Nina Costan – masterand la Universitatea “Ovidius” Constanta si manager in cadrul I.S. MB Finance Group S.R.L.
Aceasta experienta a fost fascinanta, am interactionat cu studenti / liceeni din toata Europa, cu unii inca tinem legatura, am vazut atata creativitate (exact ce ii lipseste pietei "plictisite" din ziua de astazi) si bineinteles ca am luat un premiu. Se putea chiar mai mult avand in vedere munca depusa si ideile noastre unice, dar privind lucrurile altfel, si avand in vedere numarul de participanti, ma bucur ca am reusit si nu i-am dezamagit pe cei de acasa, care ne-au sustinut si au avut atata incredere in noi. Premiul acesta inseamna CEVA, inseamna ca munca noastra a fost apreciata si ne da speranta si curajul ca data viitoare vom fi sigur primii.  Multumim celor ce ne-au oferit aceasta experienta de neuitat!

Georgiana Piti – masterand la Universitatea “Ovidius” Constanta si manager in cadrul I.S. Icon S.R.L.
Ce poate fi mai bine decat un inceput de primavara in Praga in care sa imbini "utilul cu placutul"? "Targul de la Praga", pentru ca asa va ramane in amintirea mea, a fost o experienta foarte frumoasa. M-am implicat in multe proiecte atat ca liceana cat si ca studenta, dar niciunul nu mi-a oferit posibilitatea sa dezvolt si sa aplic aceasta parte de marketing asa cum s-a intamplat in cazul "Tomis Hotel". Ce am prezentat noi la targ este de fapt rezultatul orelor de munca combinate cu emotiile si dorinta de a face ceva bine. Am plecat din Constanta increzatoare ca vom castiga un premiu. Recunosc, am avut si ezitari pentru ca erau multe standuri frumoase care demonstrau implicare deplina din partea concurentilor. A fost buna aceasta ezitare pentru ca a lasat loc surprizei! Da! Am luat premiul 3 pentru prezentarea Power Point! Nu pot decat sa ma bucur nespus!!

Andreea Bumbaru – masterand la Universitatea “Ovidius” Constanta si manager in cadrul I.S. MB Finance Group S.R.L.

In opinia mea, un astfel de proiect iti contureaza trasaturile si capacitatea de a interactiona cu persoane noi, de a forma noi relatii de prietenie, fiind propice acestei perioade a vietii noastre in care ne descoperim […] acesta a fost unul dintre motivele pentru care am acceptat aceasta implicare. Totodata, castigarea unui premiu in cadrul unui proiect de amploarea acestuia, desi a fost dobandit in urma unei munci in echipa cu multe eforturi, in ceea ce ma priveste, mi-a sporit increderea in propria persoana si in ceea ce pot realiza cu propriile forte. A fost o experienta placuta, finalizata cu un premiu ce ne-a rasplatit eforturile si, un motiv de mandrie si de a ii determina pe ceilalti studenti sa participe la astfel de activitati. Un lucru foarte important este faptul ca, in urma acestei colaborari s-au legat prietenii stranse si frumoase care nu se vor termina o data cu finalizarea acestui proiect.


Informatii suplimentare:
Proiectul ”Acces real la piata muncii prin Intreprinderea simulata” este co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 -2013, axa 2 Corelarea Invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii, DMI 2.1 Tranzitia de la scoala la o viata activa, si este implementat de Universitatea „Ovidius” Constanta, In calitate de beneficiar, In parteneriat cu Academia de Studii Economice Bucuresti, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” Iasi, Universitatea de Vest Timisoara si Structural Consulting™ Group (www.fonduri-structurale.ro).

Printre obiectivele proiectului se inscriu:
- instruirea si certificarea a 24 de angajati din intreprinderi reale ca tutori formatori pentru studentii si masteranzii care efectueaza stagii de practica In intreprinderile simulate;
- elaborarea si implementarea unui pachet de materiale si instrumente suport pentru consilierea si orientarea profesionala a 384 masteranzi;
- pregatirea practica a 3840 studenti si a celor 384 masteranzi In 12 Intreprinderi simulate pe 3 profile (turism, banking, comert-afaceri internationale) In vederea dobandirii de aptitudini profesionale;
- crearea unei platforme integrate de simulare a afacerilor si e-learning ce va asigura familiarizarea studentilor cu limbajul de afaceri, operatiunile, procesele si provocarile mediului real de afaceri.

Mirela Sacalus
Expert promovare, comunicare si imagine
Proiect POSDRU/90/2.1/S/63442
Structural Consulting™ Group - Partener 4

Anamaria Ravar
Structural Consulting™ Group

Vizualizări: 116