Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Un nou proiect semnat in cadrul POS Transport

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial „Transport” si Compania Nationala Administratia Porturilor Dunarii Fluviale SA Giurgiu au semnat in data de 02.05.2012, contractul de finantare pentru proiectul „Sistem de preluare si prelucrare reziduuri de la nave si interventie in caz de poluare pe sectorul Dunarii administrat de CN APDF SA Giurgiu”.

 

Obiectivul proiectului consta in cresterea calitatii serviciilor de preluare si prelucrare reziduuri de la nave si interventie in caz de poluare prin achizitia unor nave, instalatii si echipamente precum si in realizarea unor lucrari de infrastructura, necesare in preluarea/prelucrarea reziduurilor provenite de la navele fluviale ce tranziteaza porturile Moldova Veche, Orsova, Drobeta Turnu Severin, Giurgiu, Calarasi, Cernavoda aflate in administrarea CN APDF SA Giurgiu.

 

Proiectul are un buget total de 43.847.353 lei, din care 25.200.346 lei constituie finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Sectorial Transport 2007-2013, restul sumei fiind asigurata de la Bugetul de Stat. Implementarea acestui proiect se va realiza prin contracte de lucrari si servicii licitate de catre CN APDF SA Giurgiu.

 

In cadrul proiectului se vor achizitiona :

  • 4 nave colectoare multifunctionale, avand ca porturi de resedinta Cernavoda, Calarasi, Giurgiu si Drobeta Turnu Severin;
  • 3 sisteme compacte de tratare a apei, constand in statii de tratare a apei de santina si a apei uzate menajere, care se vor amplasa in porturile Cernavoda, Calarasi si Drobeta Turnu Severin;
  • containere pentru deseuri solide in porturile Cernavoda, Calarasi, Giurgiu, Drobeta Turnu Severin, Orsova, Moldova Veche;
  • se vor procura si monta 3 pasarele de acces si 3 pontoane (inclusiv accesorii de cheu) la care vor acosta navele, in porturile Cernavoda, Calarasi si Drobeta Turnu Severin.

 

Acest proiect a fost depus in cadrul Axei Prioritare nr. 3 „Modernizarea sectorului de transport in scopul imbunatatirii protectiei mediului, a sanatatii umane si a sigurantei pasagerilor”, Domeniul major de interventie 3.3 „Minimizarea efectelor adverse ale transporturilor asupra mediului”.

 

Perioada de executie a lucrarilor pentru proiectul mentionat este 01.08.2012 – 30.07.2013, fiind urmata de perioada de garantie intre 01.08.2013 – 30.07.2014.

Sursa: AM POS Transport

Vizualizări: 137