Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Sprijin PNRR pentru realizarea unui pasaj pentru siguranță rutieră în Municipiul Oradea

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI), în calitate de coordonator de reforme și investiții aferente Componentei 4 – Transport sustenabil din cadrul Pilonului 1 – Tranziția spre o economie verde din Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a anunțat semnarea contractului de finanțare cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) S.A., în calitate beneficiar, al proiectului „Pasaj pentru Centrul de Transport Intermodal – Municipiul Oradea, județul Bihor”.

Preconizat a se finaliza în trimestrul al doilea din 2025, proiectul are ca obiectiv realizarea pasajului pe DN1 la km 634+825, peste sensul giratoriu existent, pentru asigurarea continuității traficului pe Strada Calea Borșului (DN 1/E60/E79) din Municipiul Oradea, județul Bihor. Astfel, prin contractul de finanțare nr. 48/16.01.2024, CNAIR și Municipiul Oradea, județul Bihor, în calitate de parteneri în cadrul proiectului, vor realiza obiectivul de investiții în vederea îmbunătățirii condițiilor de siguranță a traficului rutier.

Proiectul contribuie la atingerea țintelor și jaloanelor asumate de MTI în cadrul Reformei 1. Transport sustenabil, decarbonizare și siguranță rutieră / Investiția I3 - Dezvoltarea infrastructurii rutiere sustenabile pe rețeaua TEN-T, taxarea rutieră, managementul traficului și siguranța rutieră și are o valoare totală de 46,754,917.59 lei, din care valoarea sprijinului din partea Uniunii Europene este 12,170,684.78 lei.

Sursa: MTI

Vizualizări: 88